Pål' hjørne.

Pål' hjørne.

Blogg?

Ja, Blogg.

Trusa mi.

Dag etter dag.Posted by Pål. Mon, September 11, 2017 12:42:59

Ho Mette kom inn i frå leiken så trøtt,
ho Mette ho leika med gutane støtt.

Du mor du, i dag kan du tru eg var svær
eg går betre på hendene enn gutane gjer.

Då, Mette, såg gutane trusa di då
og den skal helst gutane ikkje sjå.

Nei, mor då, mor då, trusa mi,
ho e no så pen som ei truse kan bli.

Og mor ho spør Mette den neste dag,
har du no at med gutane leika i lag.

Ja, men mor du, i dag kan du ikkje bli sur
for i dag kan du tru, i dag var eg lur,

i dag var eg både lydig og snill
eg tok av meg trusa før leiken tok til.


Trusa mi.

Dag etter dag.Posted by Pål. Sun, February 08, 2015 01:59:56

Ho Mette kom inn i frå leiken så trøtt,
ho Mette ho leika med gutane støtt.

Du mor du, i dag kan du tru eg var svær
eg går betre på hendene enn gutane gjer.

Då, Mette, såg gutane trusa di då
og den skal helst gutane ikkje sjå.

Nei, mor då, mor då, trusa mi,
ho e no så pen som ei truse kan bli.

Og mor ho spør Mette den neste dag,
har du no at med gutane leika i lag.

Ja, men mor du, i dag kan du ikkje bli sur
for i dag kan du tru, i dag var eg lur,

i dag var eg både lydig og snill
eg tok av meg trusa før leiken tok til.
Av Sigurd Nesdal

Mestergolfplass.

Dag etter dag.Posted by Pål. Sun, February 08, 2015 01:50:34

17.mai flaggturnering.

Et klokt menneske sa en gang: "Tap er ikke når du faller, men når du nekter å reise deg igjen". Et annet menneske sa, "måtte den beste vinne". Jaggu hadde de rett begge to. Da var mestergolfplassen sikret. Like godt å ta`n med en gang, så slipper jeg å tenke noe mere på den. (Kom på tredje plass)

Enda et klokt menneske sa, "han har vondt i skrotten, honkler seg fram til ballen, men ok golf kan han spille" Det var A.M. Også han hadde rett. Men en behøver ikke å være en kloning av Woods og Swarchenenger for å spille golf, går greit med en golfbil.
Så det er mange kloke mennesker ute blandt folk ennå, (mange bare trur de er det), tross alle plager og negative bølger, om polarisen som smelter, oljeforurensing på havet, bilkjøring o.l. så kan en spille ok golf. Ja, og det derre ozonlaget, spiller de golf tru? Isåfall heier jeg på dem.
Turneringen gikk som varmt smør i kald kniv. Ikke alle som kan si noen kloke ordtak, men det får holde.
Etter 17. mai toget som jeg hadde gått i, nesten 30m :-D, var det tid for golfkøller, baller, scorekort og positive tanker. Og ei sprayflaske jif, en svamp til å vaske køller og baller med, (noe caddie`n min, M.R. nektet plent å bruke, men 15 % sku`n ha)
Og med den kjedsomme "rompa ut, og brøstet frem" metoden i hodet, bar det i vei mot utslag 1(første gang til riktig tid? Trur det.) Derifra og rundt banen var det bare å slå rett frem, chippe rett og putte i retning mot hullet, så var det gjordt.
Etter 18 hull ble det 4 slag til overs. Disse 4 tenkte jeg at jeg kunne legge til på neste turnering, men neida, der sto det en turneringsfjomp (BB) som sa, se å kom deg av gårre da og spill resten, se og bli ferdig, ska hjem til pizza`n min (nr1?).
Jada jada, sa jeg og fyra opp golfbilen og dro videre til hull 19, slo et slag, sa grattis til meg selv, snudde bilen på en femøre, og dro tilbake til kontoret. Der sto alle de 4 som gadd å vente, og ikke hadde dratt hjem, (sammen med de andre dålige taperne?), og applauderte å gratulerte, manglet bare bølgen. Det var dessverre ikke nok folk til en bølge, men jeg sverger på at jeg så en bitteliten krusing på toppen av vannet.

Så var den dagen ferdig utslitt, men en ny dag ville komme, og en til, og en til, helt til det ikke var noen igjen, noe jeg håper er mange mange mange cillioner år til. Jeg trenger kanskje alle sammen, før neste premiesjekk finner sin faste plass i bagen.
Og caddien?
Jo, han tjente 45 kr. Om han fortjente de kronene? Ingen kommentar.

Så en hilsen til slutt, til alle de andre som hadde reist hjem. GOD BEDRING.Er månen himmelens lyskryss?

Dag etter dag.Posted by Pål. Mon, February 02, 2015 07:16:30

Min venn Luna
Satt en kveld og fulgte flytrafikken over meg. Månen hang til høyre for meg, i ca sydøst retning.

Det kom fly på fly, nesten som Sinsenkrysset. Fra syd, sydvest, vest og nordvest. Alle mot månen, men rett over meg så vrengte alle flyenes lys mot nordøst, rett før de traff månen. Til og med Karlsvogna etter mitt syn, kjørte litt vestover, ellers så hadde alle de blinkende lysene kjørt rett i den. Sverger på at flyene blinket til høyre og venstre med sine krystallklare blinklys, før de dreide av fra den store vogna.

Til og med månen hadde sitt skilt av stjerner, er helt sikker på at det stjernelyset som passet på månen, var et vikepliktskilt, blandt hundrevis av andre lysskilt som jeg ikke hadde sett før. Jo mer jeg stirret opp på den svarte himmelen, jo flere stjerner så jeg, så jeg kunne velge skilt etter fantasien. Dette var et merkelig og litt "skummelt" skue. Ble så betatt av dette mystiske lysshowet, at jeg satt der og stirret ut i de små timer. Dette var de timene jeg hadde satt av til ei 9 hulls golfrunde, i mørket med hodelykt og gule baller.

Fikk vel kanskje mer ut av den runde himmelveien full av trafikk og lys, enn min golfrunde, med baller like runde og samme farge som fru Luna.

Håper bare den ikke begynner å gå i spinn av alle de blinkende lysene, og slicer ut til et sted som ingen vet hvor er, kanskje i i et svart hull.
Det er jo ingen provisorisk måne. Noe annet med meg som har 7-8 stk som jeg kan dra frem. Skulle kanskje holde en igjen, gul og skinnende, som jeg kunne drive opp til lysene høyt der oppe, hvis min venn Luna skulle ta en HIO inn i det svarte hullet. Og himmel og jord skulle slutte her, og bli til et enormt kullsvart kaos, og forsvinne for godt, like kaotisk som mine golfrunder.

Da er vi like, Luna og jeg. Vi er jo tross alt følgesvenner som vi har vært i alle de årene jeg har hatt her nede, (håper det blir like mange til), og min venn der oppe har holdt stand med lys og lykte, siden tidenes morgen.
Vi var også sammen i mitt tidligere liv, som barnet Sinuhe, litt roligere liv den gang. Da var det ingen fly, og andre flyvende gjenstander, som svirret rundt og lagde kaos. Nei, da lyste Luna opp min vei når jeg seilet nedover Nilen i ei pen flettet sivkurv, det var i året 1350 før Kristi fødsel, men vi husker det ennå begge to. Husker hvordan jeg lo og Luna la på litt ekstra lys og varme, da jeg ble våt på bena i den lille siv båten. Men det var den gang, uten golf og Postmann Pat bil.

At den har sitt lys og krefter til alle årets timer er utrolig, like standhaftig som den lille tinnsoldaten. Snart kommer sola min venn, da kan vi reise til hvert vårt kryp inn, slikke våre sår fra en hard dag, og lade oss opp til i morgen kveld.

Møtes til samme tid og sted i morgen. Luna, ikke la oss glemme den hemmelige avtalen vår.

Sammen til en av oss fader ut, og slokner for alltid.Mot lysere tider?

Dag etter dag.Posted by Pål. Sat, January 24, 2015 22:41:59
I april kanskje.

Mot lysere tider?

Så er det påan igjen. I dag er det første tegn på ordentlig liv i hus og hjem. Det letes i skap og hyller, biler og båter, rundt omkring i låver og fjøs. Noen har nytt. Noen låner av naboen, eller en en kjenner, en venninne, mor og far, datter eller sønn. Noen tar dem frem fra blomsterbedet der de har vært brukt som blomsterpinner. Alle som kommer er like spente som om de skulle opp til eksamen i kjemi, uten å ha lest boka med de merkelige tegnene i.

Neida, det er ikke eksamen, etter ei russefyllekule som startet 1.mai og begynner å sige ut av skrotten 17.mai. Eller som en av dem svarte meg da jeg sa, det er et fint russetog (17.mai).
Å gudbevaremæivæla, dette er jaggu den lengste 1.mai jeg har vært med på. Og enda mange dager igjen til scyttendemai. Snudde seg rundt og spydde ut, eder og galle, øl og vin, der trur jeg han også spydde ut resten av lærdommen fra de siste 3 års blodslit.

Blir ikke overrasket om jeg møter han i kassa på Rema en dag, i stedet for som revisor ellere en tørrere jobb på et kontor. Nok om dagens ungdom og tilbake til det det skulle handle om.

Litt mere leiting så er de klare. Hva det handler om??

Jo, det er tid for svart belte i golf, trening og, GRØNT KORT KURS.

Lykke til hehe. smiley
Pottesur dag.

Dag etter dag.Posted by Pål. Sat, January 24, 2015 21:58:46
Potte sur dag? :-( Morgen Kl.07.42

Opp igjen. Surt ute, sur i muskla og sur melk, detta tegner til å bli en sur dag, sur golfdag, pottesur?
Windows 8 på den f.... pc`n, jævla surt system, ny mobil, og gjett hva, WINDOWS 8 på den også. Skulle gitt f i å å stått opp a den jæ.... senga.

Skulle det allikevel bli en blid dag? For nå kom sambo inn i stua, bli og nynnende (hva som har skjedd med hu, veit itte jeg) men humøret stiger, været lysner, tankene går i god golf modus.

Så dette trur jeg blir en fin dag :-)


Pål og golf.

Dag etter dag.Posted by Pål. Wed, December 24, 2014 01:17:21

Div om meg, og golfen min.


Skrifeleif skal overses.


Mitt navn er Pål Tolpinrud, fra Mjøndalen (Brune Bygda :-) og spiller golf på Portåsen golbane, hvor Eiker GolKlubb hører til. Dette er en 9 hulls bane stiftet 1999, og første spilleår med 6 hull i år 2000. Det var også dette året jeg meldte meg inn, og slet ut de nye fine Adidas joggeskoa mine, i en kornåker med en golbane i, eller var det en golfbane med en kornåker i, ække sikker, men det gjorde at jeg slang fiskeutstyret innerst i bua hjemme, (siden har jeg ikke sett restene fra en svunnen tid)

Så ble det kjøpt inn ei kølle hos Intersport, SportMix og ei her og ei der. Fikk låne en liten bærebag, fant noen baller blandt rugh (enda et fint ord) kunne de ikke kalt det høyt grass som det er, og noen kornstilker. Så var det bare å ta grønt* kort og starte å slå meg rundt banen, på par, (fastsatt antall slag) jeg hadde da spilt bandy, hva kunne være værre en det? Der gikk jeg på skøyter i "høy" fart og traff ballen hver gang. Her skulle jeg stå i fred og ro, rumpa ut og brøstet frem, sikte rett frem mot det gule flagget langt der borte. Men ingen sa at flagget flyttet seg hver gang jeg skulle slå, uansett hvilken vei jeg slo, bandymålet sto iallefall rolig.

Hvem idiot fant opp golfen? Hvor du måtte ha pene rutete bukser, av type knickers, og knestrømper. Og ei vanlig t-sjorte kunne du glemme, nei her skulle det være noe med fint navn, og helst det dyreste plagget som var å oppdrive, på overkroppen.

Jeg var heldig etter noen dager. På frelsersarmeens utsalg fant jeg ei stygg gul trøye type piquet, og med et skummelt dyr på brøstet, var det en firfisle? Nei jeg ække sikker, men med trøya og ei gammel dressbukse var jeg velkommen til å spille på banen. Dette kalte de etikette, eller no lignende. Nei, nå glemte jeg nesten å fortelle om noen enkle utgifter til.

Medlemskap, greenfee, pegger, en gaffel, (måtte kjøpe en fancy gaffel med reklame og bare to "tenner") og jeg som akkurat hadde vært på frelsesarmeen, der hadde de skuffer fulle av gafler, til 1/10 av prisen, og alle tennene inntakt.

Så måtte jeg kjøpe baller jeg skulle trene med, (20 kr takk), men de var vist til bare til leie, for når hele bøtta med baller jeg hadde kjøpt (trodde jeg) lå spredd fra 5 til 40m ut på jorde, måtte jeg jaggu betale på nytt for mine egne baller, etter at en gråkledd man i kjeledress hadde plukket de opp med et merkelig redskap, møkkagreip? Sikkert en sjef eller no, for her var det ikke noe snakk om noen etikette.

Lattelig, han må ha vært fargeblind, kalte seg greenkeeper og så surra`n runt på banen i grå dress, og fløy mest i veien der jeg skulle slå. Hadde jeg bare treffi`n en gang, så hadde det vært verd de kronene jeg betalte 4 ganger. Kunne han ha kommet nedenfra fra tro, hadde på seg en cap på hode, eller var det horn? Uff, grøsser ennå.

Nå da jeg endelig hadde kjøpt et brukbart golfutstyr, med klær og rare dippedutter. Så bar det i vei på min første banerunde, uten flere beskymmringer, tenkte jeg. Men der, rett ved veien til første hull, så lå mange av mine 4 ganger betalte baller med et skilt hvor det sto. DETTE ER KLUBBENS BALLER, DEN SOM BRUKER DISSE PÅ BANEN VIL BLI ANMELDT OG KASTET UT AV KLUBBEN.

Jeg er jo en del av klubben tenkte jeg, men lot det være, og gikk videre opp til første utslag. Endelig, frem med pegg, ball og ei kølle på matta, eller Tee som det så fint heter. Nå var jeg så irritert på alt sammen jeg hadde vært gjennom, at nå skulle den forbaskade ballen 150m opp bakken på et slag.

Rompa ut og brøstet frem, sikta rett på flagget og dro til. Ballen fo`r ut i skauen, kølla havnet rett I restene av en brønnkant, hva farsken gjorde den brønnen akkurat der, det lurer jeg på ennå, 12 år etter, og hvorfor måtte kølla treffe akkurat der? Den bøyde skaftet på enerkølla mi, var det Driver de kalte kølla?

Peggen mistet hue, og det gjorde jeg også, la ned ball etter ball og slo. Så var det slutt på den banerekorden jeg hadde tenkt meg, og enda sto jeg fortsatt på hull 1. Og ei golfrunde skal jo være 18 (ATTEN) hull. Nei, nå får jeg flashback, så jeg må avslutte for nå, og dra å trene kanskje, og fortsette runden når blodtrykket og pulsen har gått ned til akseptabelt nivå.