Pål' hjørne.

Pål' hjørne.

Blogg?

Ja, Blogg.

Pål og golf.

Dag etter dag.Posted by Pål. Wed, December 24, 2014 01:17:21

Div om meg, og golfen min.


Skrifeleif skal overses.


Mitt navn er Pål Tolpinrud, fra Mjøndalen (Brune Bygda :-) og spiller golf på Portåsen golbane, hvor Eiker GolKlubb hører til. Dette er en 9 hulls bane stiftet 1999, og første spilleår med 6 hull i år 2000. Det var også dette året jeg meldte meg inn, og slet ut de nye fine Adidas joggeskoa mine, i en kornåker med en golbane i, eller var det en golfbane med en kornåker i, ække sikker, men det gjorde at jeg slang fiskeutstyret innerst i bua hjemme, (siden har jeg ikke sett restene fra en svunnen tid)

Så ble det kjøpt inn ei kølle hos Intersport, SportMix og ei her og ei der. Fikk låne en liten bærebag, fant noen baller blandt rugh (enda et fint ord) kunne de ikke kalt det høyt grass som det er, og noen kornstilker. Så var det bare å ta grønt* kort og starte å slå meg rundt banen, på par, (fastsatt antall slag) jeg hadde da spilt bandy, hva kunne være værre en det? Der gikk jeg på skøyter i "høy" fart og traff ballen hver gang. Her skulle jeg stå i fred og ro, rumpa ut og brøstet frem, sikte rett frem mot det gule flagget langt der borte. Men ingen sa at flagget flyttet seg hver gang jeg skulle slå, uansett hvilken vei jeg slo, bandymålet sto iallefall rolig.

Hvem idiot fant opp golfen? Hvor du måtte ha pene rutete bukser, av type knickers, og knestrømper. Og ei vanlig t-sjorte kunne du glemme, nei her skulle det være noe med fint navn, og helst det dyreste plagget som var å oppdrive, på overkroppen.

Jeg var heldig etter noen dager. På frelsersarmeens utsalg fant jeg ei stygg gul trøye type piquet, og med et skummelt dyr på brøstet, var det en firfisle? Nei jeg ække sikker, men med trøya og ei gammel dressbukse var jeg velkommen til å spille på banen. Dette kalte de etikette, eller no lignende. Nei, nå glemte jeg nesten å fortelle om noen enkle utgifter til.

Medlemskap, greenfee, pegger, en gaffel, (måtte kjøpe en fancy gaffel med reklame og bare to "tenner") og jeg som akkurat hadde vært på frelsesarmeen, der hadde de skuffer fulle av gafler, til 1/10 av prisen, og alle tennene inntakt.

Så måtte jeg kjøpe baller jeg skulle trene med, (20 kr takk), men de var vist til bare til leie, for når hele bøtta med baller jeg hadde kjøpt (trodde jeg) lå spredd fra 5 til 40m ut på jorde, måtte jeg jaggu betale på nytt for mine egne baller, etter at en gråkledd man i kjeledress hadde plukket de opp med et merkelig redskap, møkkagreip? Sikkert en sjef eller no, for her var det ikke noe snakk om noen etikette.

Lattelig, han må ha vært fargeblind, kalte seg greenkeeper og så surra`n runt på banen i grå dress, og fløy mest i veien der jeg skulle slå. Hadde jeg bare treffi`n en gang, så hadde det vært verd de kronene jeg betalte 4 ganger. Kunne han ha kommet nedenfra fra tro, hadde på seg en cap på hode, eller var det horn? Uff, grøsser ennå.

Nå da jeg endelig hadde kjøpt et brukbart golfutstyr, med klær og rare dippedutter. Så bar det i vei på min første banerunde, uten flere beskymmringer, tenkte jeg. Men der, rett ved veien til første hull, så lå mange av mine 4 ganger betalte baller med et skilt hvor det sto. DETTE ER KLUBBENS BALLER, DEN SOM BRUKER DISSE PÅ BANEN VIL BLI ANMELDT OG KASTET UT AV KLUBBEN.

Jeg er jo en del av klubben tenkte jeg, men lot det være, og gikk videre opp til første utslag. Endelig, frem med pegg, ball og ei kølle på matta, eller Tee som det så fint heter. Nå var jeg så irritert på alt sammen jeg hadde vært gjennom, at nå skulle den forbaskade ballen 150m opp bakken på et slag.

Rompa ut og brøstet frem, sikta rett på flagget og dro til. Ballen fo`r ut i skauen, kølla havnet rett I restene av en brønnkant, hva farsken gjorde den brønnen akkurat der, det lurer jeg på ennå, 12 år etter, og hvorfor måtte kølla treffe akkurat der? Den bøyde skaftet på enerkølla mi, var det Driver de kalte kølla?

Peggen mistet hue, og det gjorde jeg også, la ned ball etter ball og slo. Så var det slutt på den banerekorden jeg hadde tenkt meg, og enda sto jeg fortsatt på hull 1. Og ei golfrunde skal jo være 18 (ATTEN) hull. Nei, nå får jeg flashback, så jeg må avslutte for nå, og dra å trene kanskje, og fortsette runden når blodtrykket og pulsen har gått ned til akseptabelt nivå.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.